Benimle ilgili

Op. Dr. Tekin ÖZCAN

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı

Hakkımda

Merhaba, Ben
Dr. Tekin Özcan

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanıyım. Beyin Cerrahı olma isteğim. çocukluk yıllarıma uzanır. Üç boyutlu düşünmek, noktanın koordinasyonları olduğunu bilmek beyindeki bir bölgeye bu koordinatları bilerek ulaşma fikrinin oluşmasına yol açtı. Beyin cerrahisine olan ilgim belki de, beynin gizemli yapısına ulaşmayı geometrik olarak planlama fikrinden doğdu. Yıllar sonra, işin içine girince gördüm ki, çocukluk yıllarındaki düşüncelerim gerçekten işe yarıyor. Beyindeki her hangi bir tümöre, kanamaya ulaşmak için üç boyutlu planlama yapmak çok önemli!

Hastalarımızı Nasıl Değerlendiririz?

Hangi hastamız için hangi tedavi seçeneğinin uygun olduğuna karar vermek için bir sistematik içinde çalışırız. Ama birinci koşul her zaman, hekimlik mesleğinin her alanında olduğu gibi hastayı görmek, değerlendirmek ve doğru tanıyı koymak ve doğru tedavi seçeneğine karar vermektir.

1

Görme

Muayene, hastayı gördüğün anda başlar. Hastanın yürüyüşü, bakışı, ses tonu ilk değerlendirme için çok önemli. Ardından bütünsel muayene ve hastamızda diğer tetik sonuçları ile birlikte ne olduğuna ve ne yapılmasının doğru olduğuna karar verme süreci başlar.

2

Değerlendirme

Planlama yapmak tüm tanı ve tedavi sürecinin olmazsa olmaz bölümüdür. Tetkik sonuçları ile muayene bulgularını birleştirmek ve yapılması gereken doğru yöntemlerin canlandırmasını yapmak her hekim için son derece önemli bir süreçtir.

3

Tedavi

Elde edilen tüm verilerin sonucunda biz hastamızda ne olduğuna ve ne yapılması gerektiğine karar vermişsek son derece önemli ve olmazsa olmaz bir süreç başlar. Kafamızda hastamızla ilgili oluşan tüm sonuçları ve yolları hastamızla ve yakınları ile tüm anlaşılırlığı ile paylaşmak.

Muayene sürecinde hastamızı rahatlatmak çok önemli!

Hastamız her zaman kendisinde ne olduğunu ve kendisine en doğru olarak ne yapılması gerektiğini düşünür. Birinci görevimiz hastamızı değerlendirme sırasında ona kendisini değerlendirme aşamasında olduğumuzu ve henüz bir yargıya varmadığımızı anlatmak ve onu rahatlatmaktır. Bu durum hastamızın, kendisine soracağımız her soruya açıklıkla, tedirgin olmadan ve bir anlam çıkarmadan cevap vermesini sağlar. Kendisinden alacağımız her doğru bilgi bizi tanıya daha da yakınlaştıracaktır.

LEARN MORE

Hastalığıyla ilgili ne düşündüğümüzü hastamıza anlatmak çok önemli!

Hastamızı muayene ederiz, tetkiklerini değerlendiririz ve kendisine uygulanması gereken tedavi ile ilgili bir karar alırız. Aldığımız bu kararı eksiksiz ve anlaşılır bir şekilde ancak hastamızı gereksiz tedirginlik içine sokmadan kendisine anlatmamız çok önemli. Aynı zamanda hastamızın tedaviye uyumunu sağlamak açısından son derece gerekli.

LEARN MORE

Tedaviyi planlamak, sürecin iyi geçmesi bakımından çok önemli!

Değerlendirme, sonuca varma ve tüm bunları hastamıza anlatma süreçlerini geçtikten sonra kendimizle baş başa kalıp tedaviyi planlama ve zihnimizde planladığımız bu tedaviyi uygulama zamanı. Bu süreç tedavi sırasında karşılaşabileceğimiz olası zorlukları daha kolay ve hatasız atlatma imkanı sunar. Hastamız için ameliyat planlamışsak bu ameliyatı sabırla ve defalarca zihnimizde gerçekleştiririz ve bu zihinsel aktivite karşılaşabileceğimiz olumsuzlukları en aza indirir.

LEARN MORE